Въздушни авиолинии на Нова Зеландия
Въздушни авиолинии на Южна Корея
Въздушни авиолинии на Хонг Конг
Въздушни авиолинии на ОАЕ
Въздушни авиолинии на Обединените арабски емирства
Въздушни авиолинии на Малайзия
Въздушни авиолинии на Австралия
Въздушни авиолинии на Катар
Въздушни авиолинии на Сингапур
Въздушни авиолинии на Тайланд

Emirates - международна авиокомпания на Обединените арабски емирства базирана в Дубай с над  100 дестинации по целия свят. Основен спонсор на английският футболен отбор Арсенал.

Thai Airways – Най-голямата международна тайландска авиокомпания със седалище в Банкок. Компанията получи международно признание за високи постижения в областа на хигиената от Световната здравна организация.

Malaysia Airlines - национален 5 звезден превозвач на Малайзия с изцяло държавно участие, който обслужва над 100 дестинации по целия свят със седалище Куала Лумпур. Bookmark and Share

Топ 10 на най-известните авиолинии в света

Конкуренцията във въздуха  се увеличава всеки ден. Въздушните превозвачи по всякакъв начин се опитват да угодят на пътниците въз основа на услугите, които предлагат.

Ето списъка на водещите  авиокомпании на света.

Asiana Airlines - 5-звездна авиокомпания  една от двете големи авиокомпании на Южна Корея. За 2011 г  е на първо място по обслужване от персонала.

Singapore Airlines -   национална авиокомпания на Сингапур, основана през 1947 г. като първото и име е Malayan Airways. Световна  5-звездна авиокомпания с 54% държавно участие.

Qatar Airways - национален превозвач на Катар и една от най-бързо развиващите се в света авиокомпании. Лети до над 100 дестинации по целия свят и е единствената 5 звездна авиокомпания от Близкия изток.

Cathay Pacific - Авиолинии на Хонг Конг  с международно  летище на остров Лантау  и  над  120 дестинации в 37 страни по целия свят.

Air New Zealand – Авиокомпания на Нова Зеландия. Обещава в скоро време да обзаваде за трансатлантическите си полети специални места за пътници с  двойни семейни легла.

Etihad airways – Четиризвезден национален превозвач на Обединените арабски емирства, основана през 2003 г. и базирана в Абу Даби.

Qantas или духът на Австралия е една от най-признатите авиокомпании в света и един от основателите на Алианса. Тя обслужва около 80 дестинации в 20 страни.

eXTReMe Tracker