Перлата на Южна Америка - Аржентина

Аржентина, страната на тангото, красивите водопади и дивите безлюдни простори. Тези от вас, които имат желание да посетят тази туристическа дестинация трябва да започнат от столицата Буенос Айрес и нейните атракции. На първо място Пласа де Майо, културният център "Сан Мартин", президентския дворец Каса Росада и катедралата Метрополитан. Вторият по големина град в Аржентина, Кордоба не отстъпва по нищо на столицата, дори я превъзхожда по своята невероятна архитектура.

argentina kasa rosada
Argentina vrah Akonkagua
Argentina nos Horn
Argentina Iguasu fall
Argentina mauntain
Argentina planinski gledcheri
Argentina planini gledka
Argentina zimna panorama
Argentina krasiv vodopad
Argentina vodopad Iguaso

Посетете католическата катедрала и множеството ансамбли от колониални стилове сгради. За туристи, които си падат по природата, няма да останат незадоволени.

Световно известният водопад „Игуасу”, в едноименният национален парк. Той се състои от 300 каскадни водопада, между които има гъста растителност.

Гледката е невероятна и грохота на водата е внушителен. Началото на лятото е най–добре да се посети защото тогава е най-пълноводен. Самият водопад се намира на границата между Бразилия и Аржентина.

Разположен е в защитена територия, където има уникални видове растения и животни. Друга интересна забележителност е Патагония. Голяма по площ територия с малко население в южната част на Аржентина и Чили.

Това е красива и същевременно дива земя с вкаменени равнини и гори, фиорди и скалисти планини на Андите. В най-дългата планинска верига се намира и най-високият връх на Южна Америка – Аконкагуа 6962 м.

Представлява огромна грамада от скали с невулканичен произход и ледници спускащи се по склоновете му. Ако решите да го изкачвате трябва да знаете, че освен необходимата екипировка ви трябва разрешително от властите в Мендоса.

Освен планинските курорти в Аржентина не липсват и морски такива и най-вече курорта  Мирамар.

За тези от вас, които си падат по круизите може да ви предложим такива до нос Хорн съчетан с Антарктида и Патагония.

И за десерт си оставете насладата от културата на тази разкошна латиноамериканска страна. Визитката и е тангото - най-страстният  и горещ танц.

eXTReMe Tracker