Посетете уникалните розови плажове на Бермудите

Бермудите имат вулканичен произход, като някои учени ги оприличават на атоли. Около тези над 150 острова има коралови рифове, които ги  предпазват  от бурните вълни на Атлантика. Като най-стара колония на Англия, Бермудските острови са запазили много от обичаите на колонизаторите. Макар и с малка площ, тук има най-много голф игрища на човек от населението.

Бермудски острови
Бермудски острови
Бермудски острови
Бермудски острови туризъм
Бермудски острови
Бермудски острови
Бермудски острови
Бермудски острови
Бермудски острови
Бермудски острови

Днес островите са прочути с чистите си розови плажове и супер луксозни хотели. Макар в последните години кризата да е повлияла на туризма в района, основните посетители си остават американците (над 70%).

Това се дължи на факта, че САЩ е най-близо. Що се отнася до розовите пясъци по цялата плажна ивица, учените са установили, че това се дължи на розови миниатюрни организми, които са измрели в далечното минало.

Има туристи, които посещават островите всяка година привлечени от хубавата кухня (предимно рибни деликатеси и сладки картофи)и романтичната обстановка на Бермудите.

Бермудски триъгълник - мит или реалност

Буйната тропическа растителност на Бермудските острови е идеалното място за вашата почивка. Бермуда е най-големият осров, тук е и столицата Хамилтън. Стандарта на живот на тези острови е много висок и ако решите да си починете на това райско кътче на Земята е добре да го направите между месеците май и септември.

Тогава климатът  е най-благоприятен. Според една класация, Бермудските острови се нареждат на десето място по привлекателност и романтика сред всички острови на Земята.

На първо място е остров Бали, а на второ Хавайските острови.

eXTReMe Tracker