Свещени места на Земята
Свещени места на Земята
Свещени места на Земята
Свещени места на Земята
Свещени места на Земята
Свещени места на Земята
Свещени места на Земята
Свещени места на Земята
Свещени места на Земята
Свещени места на Земята

Glastonbury Tor, Англия - издига се  от средата на Summerland Meadows в Съмърсет и е един хълм, който отдавна има магическа сила. В продължение на векове обекта  е източник на митове, включително и легендата за крал Артур и кралица Гуинивер, чиито останки уж бяха открити тука.Crater Lake, Орегон –формирало с е  преди близо 8000 години след предполагаемо огромно изригване в планината Mazama и образувалото се в последствие  сладководно езеро в Южен централен Орегон с дълбочина  близо 2000 фута под земята, което го прави най-дълбоката в САЩ, и седмото  най-дълбоко в света . Bookmark and Share

Най-красивите свещени места

Vortexes - Arizona Sedona - отдавна познат на  хората, които се  интересуват от лечение, мистика и метафизика,  идващи да видят красотата на драматично червените скали. Районът обаче е по-известен със своите  вихри - мощни центрове на кинетична енергия, които влияят  положително на тези, които ги посещават и медитират.

Планината Синай, Египет – на тази планина Мойсей е получил десетте божи заповеди от Бога, макар да няма неуспорими археологически доказателства, които да го потвърждават. Днес посетителите могат да се изкачат  до върха, където има малък параклис и зашеметяваща гледка, особено при изгрев слънце.
Mahabodhi Tree, Индия – Храмов комплекс по средата на който има вековно дърво, което е дало просветление на принц Сидхарта да развива учението на Буда. Под дървото има красива статуя на Буда където стоят будистите.

 Uluru-Kata Tjuta, Австралия - Намира се в сърцето на континента, тези две естествени отвесни скални образувания са основната атракция на Националния парк Улуру-Kata Tjuta. Тук аборигените са вярвали, че мястото е обитавано от духове и затова са извършвали ритуали и церемонии.

Cenote Sagrado, Мексико – Това са дълбоки дупки пълни с вода, тъй като древните маи са почитали водата и по-специално бога на  дъжда  Chac.  Един от най-забележителните свещени извори, е Cenote Sagrado, разположен близо до големия за  маите археологически комплекс Чичен Ица на полуостров Юкатан. Планината Кайлас, Тибет - тази черна скала в западната част на Тибет е нещо много свято  за будистите  и индусите, според които е центъра на вселената.

eXTReMe Tracker